Ethiolektro crowdfunding on hold until February 2019!

Na lang en goed te hebben nagedacht heb ik besloten om de crowdfunding campagne voor mijn ‘Ethiolektro’ muziekproject in Ethiopië tijdelijk stop te zetten en deze in februari 2019 weer te hervatten. In de video hieronder leg ik uit waarom.

https://www.youtube.com/watch?v=3q16mxxjzTc&feature=youtu.be

Aan dit moeilijke besluit ligt een persoonlijk verlies ten grondslag. Afgelopen september, kort voor mijn eerste research reis naar Ethiopië, overleed onverwacht mijn moeder. Door alle papierwerk rond het overlijden en geregel van de uitvaart liep mijn reis enkele weken vertraging op en werden mijn voorbereidingen verstoord. Omdat het beter was voor de voortgang van het project én omdat mijn moeder mij op de dag van haar overlijden op het hart had gedrukt om vooral naar Ethiopië te gaan, ben ik ondanks deze tegenslagen toch naar Addis Ababa vertrokken.

Na een aantal zeer inspirerende en productieve weken in Addis Ababa startte ik vol goede moed met de crowdfunding campagne voor ‘Ethiolektro’, maar maakte daarbij enkele inschattingsfouten. Door alle vertraging viel mijn crowdfunding campagne middenin de feestdagen, de ‘dure decembermaand’. Daarnaast heb ik in de haast van de tijdsdruk een te hoog streefbedrag ingesteld, iets dat later niet meer aan te passen bleek op de crowdfunding website.

Ondanks het feit dat binnen twee weken al meer dan zeventig donateurs een bijdrage aan mijn project hebben gedaan, ben ik tot de conclusie gekomen dat het bereiken van het streefbedrag onder de huidige omstandigheden geen haalbare kaart is. De stress die dit met zich meebracht kan ik er op dit moment niet bij hebben, daar waar ik eindelijk een paar weken rust wil kunnen nemen om ruimte te kunnen geven aan het verlies van mijn moeder.

In februari 2019 zal ik een nieuwe crowdfunding campagne starten voor ‘Ethiolektro’. De donateurs die al een bijdrage hebben gedaan via het Voordekunst crowdfunding platform zullen hun donatie teruggestort krijgen op hun rekening. In februari is er opnieuw een kans bij te dragen aan dit bijzondere muzikale project. Ik zal tegen die tijd weer (luidkeels) van mij laten horen.

Voor alle duidelijkheid: het muziekproject in Ethiopië gaat hoe dan ook door! Ik voel mij enorm gesterkt door alle hartverwarmende reacties en het feit dat zoveel van jullie mij project al op eniger wijze hebben gesteund, en zie er enorm naar uit jullie weer deelgenoot te kunnen maken van mijn muzikale avonturen in het nieuwe jaar.

Joep