Carboon concertregistratie + documentaire op L1

Een van mijn meest dierbare muzikale herinneringen! Vandaag zendt L1 een registratie uit van een van een van de concerten die ik speelde/produceerde met de legendarische Limburgse dialectgroep Carboon in Parkstad Limburg Theaters!

Buiten de mijnstreek is Carboon nog goeddeels onbekend terwijl ze in 1974 als eerste een LP maakte die volledig in het dialect was en een gouden status behaalde. Carboon bezong het leed van de mijnwerkers (de koempels) na het sluiten van de Limburgse mijnen en keken met een even nostalgische als kritische blik naar de mijnhistorie.

Als je niets weet van Nederland’s mijnverleden of nog nooit van Carboon hebt gehoord raad ik je ten zeerste aan naar deze mooie concertregistratie te kijken of de prachtige documentaire “Wiste nog Carboon…” die ik samen met Paul Versteegen heb gemaakt en die komend weekend door L1 zal worden uitgezonden.

Als kind danste mijn vader met mij op de arm door de kamer op de muziek van Carboon terwijl ik luisterde naar de warme klanken van de pedal steel gitaar. Nu mocht ik ‘m zelf bespelen bij de concertserie van Carboon, waarbij we maarliefst 14 keer de schouwburg uitverkochten. Bij het zien van deze beelden krijg ik nog steeds kippenvel..

Via de onderstaande link kan je naar zowel het concert als de documentaire kijken:

https://l1.nl/carboon-xl-live-op-l1-156315/